Neckarsteinach

09.09.2010 20:10

V sobotu zrovna nebylo ideální počasí pro cyklistický výlet. Chvílemi sice vykukovalo sluníčko, ale najednou se z ničeho nic zatáhlo a začalo pěkně pršet. Frantí našel na internetu dobrý typ na výlet, Neckarsteinach. Leží 16 km na východě od Heidelbergu v regionu Odenwald.Je to jedno z krásných míst v okolí Heidelberga, neboť je zde možné shlédnout na jednom místě rovnou čtyři hrádky najednou. Pro náš dnešní výlet jsme raději zvolili naše modré autíčko. Cesta podél řeky byla moc pěkná. Sluníčko svítilo a my začali litovat, že jsme neosedlali naše oře (kola).

Dojeli jsme na parkoviště, odkuď už byl krásný pohled na tyho hrádky. Promysleli jsme trasu a vyrazili. Ihned vlevo od parkoviště jsme vystoupali na krásný hrádek Mittelburg. U vchodu jsem se těšila, jak se projdeme po nádvoří, ale brzy jsme zjistili, že tento objekt je soukromý a tudíž turistům nepřístupný. Udělala jsem aspoň pár fotek zvenčí a pokračovali jsme lesní cestou po stezce k dalšímu hrádku Hinterburg.

Jedná se o nejstarší ze čtyř hradů.Tento hrádek byl kdysi šlechtické, rodinné sídlo Edelfreien ze Steinach. Z věže Hinterburgu je úžasný pohled na řeku a okolí. Ještě že jsme se sem šli podívat, neboť se obloha rychle zatáhla mraky a začalo hrozně pršet. Tak jak rychle déšť přišel tak i odešel. Za chvilku už opět svítilo sluníčko a my mohli pokračovat v turistice :-)

Šli jsme lesní cestou k hrádku číslo tři Schwalbennest neboli Schadeck. Tento hrádek vznikl kolem roku 1230 a byl přímo umístěn na skalnatém výběžku. Je to další hrádek na který když vyšplháte po úzkých schodech naskytne se Vám krásný pohled na  Neckarsteinach. 

Bohužel tento hrádek, jak se zdá, nám poněkuď unikl. Možná, že jsme ho ani únavou neviděli. Na internetu jsem se dočetla, že byl postavený jako třetí ze čtyř hradů Steinacher Neckar. Přístup byl pak přímo z kostela do zámeckého návrší. Odpolední výlet byl krásný, a já doufám, že zde nejsme naposledy.