Heidelberg Herbst

05.10.2010 21:30

Jedná se o pouliční festival starého města.

Po celé dlouhé Hauptsraße se po obou stranách nachází stánek vedle stánku, kde obchodíci nabízejí svoje výrobky. Na některých místech se nedá ani projít mezi lidmi. Letos se moc nevyvedlo počasí. Celý den pršelo a i na návštěvnosti to bylo znát. Stánky byly i v některých bočních uličkách. Všechny obchůdky na Hauptsraße byly otevřené a majitelé venku prodávali veškeré zboží. Koupit jste zde mohli jak suvenýry, tak šátky, keramiku, dřevěné výrobky, knihy ale našli se zde i obchůdky s pivem, vínem, palačinkami i klobásami.

Nás nejvíce zaujal starý středověký trh, nazvaný "Chur Palatine tržiště". Řemeslníci zde vyráběli různé věci z kovu, skla i kůže. V jednom stánku byla i k vidění výroba šípů, kde si je děti mohli hned vyzkoušet. Našli se zde i stánky s ruční výrobou keramiky i výroba středověkého odívání. Ochutnali jsme výbornou horkou medovinu a bramborové placky zapečené se sýrem a slaninou.

Na každém rohu zněla rozmanitá hudba a lidé okolo pódia zpívali a výborně se bavili. Cestou na velké náměstí jsme stihli ochutnat ještě skleničku vína a výborný sekt s meruňkovým sirupem.

 U našeho oblíbeného krámku se Schlosskugel jsme si koupili výborný červený burčák a chystali se jít zpět na Bismarkplatz, odkuď jela naše tramvaj směrem k našemu domovu.